Kırmızı Serinlik Karpuz

Kırmızı Serinlik Karpuz

Karpuz yazın en serinletici meyvesidir. Karpuzun %92-95’i su ve %6’sı da şekerden oluşur. Yazın artan sıvı gereksinimini karşılamak için karpuz iyi bir tercih olabilir. Fakat aşırı miktarda karpuz tüketimi sakıncalı olabilir. Karpuzun içeriğinde bulunan früktoz şekeri nedeniyle fazla tüketildiğinde kilo kontrolünü sağlamada sıkıntı yaşanabilir.

Karpuz antioksidan kapasitesi yüksek olan likopenden zengindir. Likopen aynı zamanda karpuza kırmızı rengini verir. İçeriğindeki antioksidan kapasitesi kansere ve kalp hastalıklarına karşı koruyucu etki gösterir. Bu özelliği aynı zamanda bağışıklık sistemini kuvvetlendirir.
Karpuz A ve C vitamini, demir ve kalsiyum yönünden zengin bir meyvedir. Karpuzun lif içeriği de diğer meyvelere göre daha yüksektir. Yüksek lif içeriği bağırsak sisteminin düzenlenmesine yardımcı olur.

1 porsiyon karpuz-200 gramdır-76 kalori enerji içerir.