Mucizevi Keten Tohumu

Mucizevi Keten Tohumu

Mucizevi Keten Tohumu
Omega 3 bakımından en zengin besinlerden biri olan olan keten tohumunun yararlarını saymakla bitiremeyiz. Diyabetin neden olduğu hastalıkların önlenmesi, dikkat eksikliği, tansiyon ve kalp hastalıkları ciddi ölçüde azalttığı yapılan araştırmalarla desteklenmiştir Ama doğru koşullarda muhafaza edilip tüketilmezse ne kadar zararlı olabileceğini biliyor musunuz?

Peki ya muhafazası?
Keten tohumu ve özellikle yağı mutlaka taze tüketilmeli, dondurucu ya da buzdolabında – 7 derecede muhafaza edilmeli, soğuk zincirle dağıtılmalıdır. Aksi takdirde çabuk bozulur ve içinde, tüketildiğinde kansere yol açabilecek zararlı maddeler üremeye başlar. 20-25 C sıcaklıkta eczane ve aktar raflarında sergilenen keten tohumu yağı satın alma için uygun koşullarda değildir. Keten tohumu tane halinde alınarak evde öğütülüp hemen tüketilmeli. Öğütülmüş tohumlarsa az miktarda alınıp buzdolabında ışık görmeyecek kapalı ve koyu renkli kutularda muhafaza edilmelidir. Ama omega 3 ihtiva eden her bitkide olduğu gibi keten tohumu da doğru şekilde saklanmazsa hemen oksitlenir ve mantar üremesi görülebilir. Bu şekilde tüketilen keten tohumları kanser riskini arttırmakta, bağışıklık sistemini önemli ölçüde etkilemektedir.

Unutmayınız!
Doğru muhafaza edilen keten tohumu hala en önemli besin takviyelerimizdendir.
Dyt Kübra PEKKAN