Makalede bulgular kısmına ne yazılır?
Bulgular bölümünde araştırmada elde edilen veriler şekil ve tablolar kullanılarak belirli bir mantıksal-analitik tutarlılık ve sıra içinde açıklanmalıdır. Verilerin uygun istatistiksel yöntemlerle analiz edilmesi gerekmektedir. Gerektiğinde şekil, fotoğraf vb. kullanılabilir.
Özette kaynak belirtilir mi?
Özette kısaltmalar, şekiller, tablolar, referanslar veya çapraz referanslar yer almamalı ve geçmiş zaman kipinde yazılmalıdır.
Bir makalenin özeti nasıl yazılır?
Makale özetleri tek bir paragraf olarak ve paragraf girintisi olmadan biçimlendirilmelidir. Çoğu durumda, özet sayfası doğrudan başlığın altında bulunur. Teknik olarak, bilimsel makale özetleri yazmak için gerekli kurallar dergilerin yazar kılavuzlarında listelenmiştir.
Bulgular nasıl yapılır?
Hedeflenen bir aramadan sonra bir sorunun nasıl çözüleceği hakkında bilgi sağlayan bilgidir. Veri türüne bağlı olarak, olgusal veya değerlendirici olabilir. Bulgular yorumdan ayrı olarak sunulmalı ve onunla karıştırılmamalıdır. Mümkün olduğunca sayısallaştırılmalı ve tablolar ve şekillerle sunulmalıdır.
Araştırma bulguları ne demek?
Araştırma sonuçları, hedefli bir aramadan sonra soruna çözüme ışık tutan bilgilerdir. İçgörüler, ham verilerin işlenmesi, analizi ve dahili yorumlanması yoluyla elde edilen bilgilerdir.
Derleme makalede bulgular olur mu?
Derleme makalesi bilimsel bir yayındır ve araştırma makaleleriyle benzer bir hazırlık süreci gerektirir. Araştırma makaleleri gibi, bir derlemenin de bir amacı ve araştırma soruları, bilgi toplamak için sistematik yöntemleri ve esas olarak giriş, sonuç ve sonuçlardan oluşan bir yapısı vardır.
Makalenin özet kısmında alıntı yapılır mı?
“Özet” bölümünde atıf yapılmaz ve “Kaynaklar” bölümü kullanılmaz. Mümkün olduğunca kısaltmalardan kaçınılmalıdır.
Bilimsel makalenin özet kısmında neler olmalı?
Makale Özeti Bölümü *Araştırmanızın özlü bir açıklaması olmalı ve 150 ila 200 kelime arasında olmalıdır. *Metinde kullandığınız tüm başlıklar makalenin başlık yöntemine dahil edilmelidir. *Projede bulunmayan bilgileri özete dahil etmeyin.
ChatGPT makale özetler mi?
ChatGPT ile web sayfası özetleme, gerçek makale uzunluğunun çok daha az bir kısmında sayfa içeriğini anlamanızı sağlayan özlü özetler sunar.
Özet çıkarırken nelere dikkat edilmelidir?
Dikkat edin. – Özetlerken hatırlamadığınız noktalara bakmayı unutmayın. – Yazım ve noktalama işaretlerine dikkat ederek özet hazırlayın. – Özet, hem kendi içinde hem de ana metinle tutarlı olmalıdır. – Özetinizde kelime tasarrufu yapın, tekrarlardan kaçının. – Orijinal çalışmaya sadık kalmaya çalışın.
Özette başlık olur mu?
Özet bölümünde araştırmanın konusu ve yöntemi açıklanmalı, konu ile ilgili bulgular ve sonuçlar yer almalı, elde edilen sonuçlardan bahsedilmelidir. Özet/özet paragraflar halinde yazılmalı, ancak alt başlıklar kullanılmamalıdır.
Makalede özet kaç kelime olmalı?
Özet en az 200 ve en fazla 400 kelime uzunluğunda olmalı ve en fazla iki paragraf içermelidir. En az 3 ve en fazla 5 kelimeden oluşan Türkçe anahtar kelimeler özetin bir satır altına yazılmalıdır. Ayrıca özet, başlık ve anahtar kelimeler İngilizce olarak da mevcut olmalıdır.
Makalede bulgular ve tartışma nasıl yazılır?
Sonuçlar elde edildikleri gibi sunulmalıdır. Bulgunun beklenip beklenmemesi bu yükümlülüğü değiştirmez. Sonuçlar yorumdan ayrı olarak sunulmalı ve mümkün olduğunca tablolar ve şekillerle desteklenmelidir.
Bulgular nedir tez?
Tezinizi yazmanın sonraki aşamalarında, sonuç bölümü çalışmanızın en somut sonuçlarını gösterecektir. Bu nedenle, sonuç bölümü, düzgün bir şekilde yapılandırılırsa, çalışmanızın ne kadar başarılı olduğunu gösteren bir aynadır.
Makalede sonuç nasıl yazılır?
Sonuç bölümünde araştırmanın amacı, temel bulgular, bu bulguların yorumlanması ve benzer/önceki araştırma bulgularıyla karşılaştırmalar kısaca belirtilmelidir. Son olarak, sonuç bölümünün sonunda okuyuculara önerilerde bulunulur.
İçerik analizinde bulgular nasıl yazılır?
İçerik analizinin sonuçlarını bilimsel bir makalede sunarken aşağıdaki adımlar izlenebilir: Sonuçlar bölümü: İçerik analizinin sonuçları makalenin sonuçlar bölümünde sunulmalıdır. Bu bölüm analizde kullanılan yöntemler ve katılımcılar hakkında özet bilgi sağlamalı ve analiz sonuçlarını ayrıntılı olarak sunmalıdır.
Makalede yöntem kısmına ne yazılır?
Yöntemde, araştırma modeli belirtilerek araştırmanın araştırma grubu tanıtılmaktadır. Araştırmanın veri toplama araçları açıklanmakta ve uygulamanın gerçekleştirilmesinden bahsedilmektedir. Toplanan verileri analiz etmek için kullanılan teknikler açıklanmaktadır.
Bulgular nedir tez?
Tezinizi yazmanın sonraki aşamalarında, sonuç bölümü çalışmanızın en somut sonuçlarını gösterecektir. Bu nedenle, sonuç bölümü, düzgün bir şekilde yapılandırılırsa, çalışmanızın ne kadar başarılı olduğunu gösteren bir aynadır.
Makalede giriş kısmında ne anlatılır?
Bilimsel bir makalenin giriş kısmı, alanınızı ne kadar iyi bildiğinizi gösteren bölümdür. Bu bölüm, çalışmanızın alanınızdaki diğer çalışmalardan nasıl farklı olduğunu ve alana yapacağınız katkıyı göstererek bilimsel makalenizin değerini ortaya koyar.