İçeriğe geç

Yunanca Kalimera Ne Demek Türkçesi

Yunanca merhaba nasıl söylenir?

YUNANCA SELAMLAR Γεια σας (σου) Merhaba (Ya sas -su-) Καλημέρα Günaydın (Kalimera) Καλησπέρα İyi günler (Kalispera) Καλό βράδυ İyi akşamlar (Kalo vradi) Καλ. ην ύχτα İyi geceler (Kalinihta) Χαίρετε Merhaba (Herete) Καλώς ήρθατε (ήρθες) İyi ki geldin (geldin) (Kalos irtate -irtes-) Καλώς ορίσατε (όρ) ισες) Hoş geldiniz ( …

Kalimera Hellas ne demek?

Kalimera günaydın demektir. Kalispera iyi günler demektir. Ama endişelenmeyin, bu kelimeleri Yunancada karıştırırsanız, öğleden sonra olan birine günaydın demek ve tam tersi gibi olur. Bir selamlama biçimi olarak amaçlanmış olarak anlaşılır.06/30/2024Kalimera günaydın demektir. Kalispera iyi günler demektir. Ama endişelenmeyin, bu kelimeleri Yunancada karıştırırsanız, öğleden sonra olan birine günaydın demek ve tam tersi gibi olur. Bir selamlama biçimi olarak amaçlanmış olarak anlaşılır.

İyi günler Yunanca ne demek?

Evet. (Efaristo.)

Yunanca şerefe nasıl denir?

Yamas, genatsnt, lehayim, yani sağlık, hayat ve onur…

Rumca günaydın nasıl denir?

Domnilor, doamnă, bu dimineate.

Yunanca teşekkür ederim nasıl okunur?

🇬🇷Yunancada her zaman “efharisto” (teşekkür ederim) ifadesini kullanmak zorunda değilsiniz ✨4 Mart 2024

Endaksi Yunanca ne demek?

Εντάξει (Endaksi): Tamam anlamına gelir, Latincede “Entaksei” olarak yazmak uygun olur. Ancak günlük dilde kısaca “daksi” olarak da adlandırılır.

Yunanlar şerefe nasıl der?

İngilizler “Cheers” der, Yunanlılar “Yamas” der vs. Nereden geliyor? Keyif ve sağlık anlamında.

Rumca kalispera ne demek?

Yunanca-Türkçe kelimeler Yunanca yazısı: Καλησπέρα! Yunanca telaffuzu: Kalispéra! Türkçe anlamı: İyi akşamlar!

Yunanca aşkım ne demek?

Yunanca’da “aşkım” anlamına gelen kelime “αγάπη μου” (agápi mou) olarak bilinir. “Αγάπη” kelimesi “sevgi” anlamına gelirken, “μου” son eki mülkiyeti belirtir ve “benim” anlamına gelir. Böylece “αγάπη μου” ifadesi Türkçe “aşkım” kelimesine karşılık gelir ve “aşkım” anlamına gelir.

Eski Yunancada seni seviyorum ne demek?

Yunanca’da Σε αγαπώ (Se agapo) deriz, genellikle Σ’ αγαπώ.7 olarak kısaltılır. Nisan 2019Yunanca’da Σε αγαπώ (Se agapo) deriz, genellikle Σ’ αγαπώ olarak kısaltılır.

Rumca nasılsın ne demek?

Nasılsın Ti Kaneis?

Yunanca merhaba ne?

Yunancada “merhaba” kelimesinin gayriresmi karşılığı “ya”dır (telaffuzu “yaa”). 21 Ocak 2024Yunancada “merhaba” kelimesinin gayriresmi karşılığı “ya”dır (telaffuzu “yaa”).

Salut ne demek şerefe?

“Selamlar!” teriminin Türkçe-İngilizce sözlük anlamları: 1 sonuç selam! ünlü Şerefe!

Yunanca Yasu ne demek?

Neden ? = Yiati’yi mi? Hangi ? = Pios / Pia / Pio ?

Yunanistan’da merhaba ne?

Yunanistan’da birini selamlamanın en yaygın yolu “Γεια σου” (geia sou) veya sadece “Γεια” (geia) şeklindedir. Elbette, kiminle konuştuğunuza bağlıdır. Resmi ifadeler de kullanılır. Örneğin, tanımadığınız birini selamlamak istiyorsanız, “Γεια σας” (geia sas) dersiniz.28 Şubat 2016 Yunanistan’da birini selamlamanın en yaygın yolu “Γεια σου” (geia sou) veya sadece “Γεια” (geia) şeklindedir. Elbette, kiminle konuştuğunuza bağlıdır. Resmi ifadeler de kullanılır. Örneğin, tanımadığınız birini selamlamak istiyorsanız, “Γεια σας” (geia sas) şeklindedir.

Yasu Yunanca ne demek?

Sadece birbirlerine ilk adlarıyla hitap eden insanlar arasında. Oldukça gayrıresmîdir ve sesli selamlaşmalarda kullanılır. Aslında selamlaşma iki kelimeden oluşur: γειά σου (yia su), (=size sağlık).21 Ocak 2024Sadece birbirlerine ilk adlarıyla hitap eden insanlar arasında. Oldukça gayrıresmîdir ve sesli selamlaşmalarda kullanılır. Aslında selamlaşma iki kelimeden oluşur: γειά σου (yia su), (=size sağlık).

Rumca nasılsın ne demek?

Nasılsın Ti Kaneis?

Siga siga Yunanca ne demek?

Buka | 🌱 Siga siga, Yunancada “yavaş” anlamına geliyor. 🌱 Yavaş pişen yemeklerin ve yavaş gelişen sohbetlerin tadını başka hiçbir yerde olmadığı kadar çıkarabiliyoruz… Instagram.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gaziantep Uzun Boylu Escort