İçeriğe geç

Merküz Ne Demek

Müzar ne demek?

1. Dilb. Aorist. 2. Edebiyat. On iki motifli bir Aruz Bahri olup, ülkemizde en çok kullanılan şekli “Mef’ûlü fâilâtü mefâîlü fâilün” şeklidir.

Marzuk ne demek?

Mutlu, mesut, memnun.

Müniz ne demek?

Bu kelime Arapça kökenli olup “dost, arkadaş, yakın, samimi” anlamlarına gelmektedir.

Müsekkel ne demek?

1. Bir şekle sokulmuş, biçim ve suret verilmiş. 2. Şekli ve yapısı gösterişli, iri, görkemli [Alaycı bir anlamda da kullanılır]: Magrûr u müşekkel u bahâdır (Abdülhak Hâmit).

Eski Türkçede mezar ne demek?

Türkçe: Eski Türkçe: tublu‎ (otk) (tublu), tuplu‎ (otk) (tuplu), kara orun‎ (otk) (kara orun) Osmanlı Türkçesi: مزار‎ (ota)

Atatürk’ün mozolesi ne demek?

Anıtsal mezar, mozole veya mozole olarak da bilinir; büyük, etkileyici ve abartılı cenaze anıtı. Mozole kelimesi Karia satrapı Mausolus’un isminden türemiştir.

Mükem ne demek?

Muhkem (Arapça: محكم), “hüküm süren, kurulan” anlamına gelen Arapça bir kelimedir. Kur’an-ı Kerim’de Âl-i İmran Suresi’nin 7. ayetinde geçen bu kelime, açık ve kesin hüküm veren ayetleri tanımlamak için kullanılır.

Mürekkeb ne demek TDK?

Bir sözcüğün hecelerinin veya öğelerinin, sözcüğün bütünü tarafından verilen anlamın bir kısmını verdiğini ifade eden mantıksal bir terim. Bir sözcük hecelere bölündüğünde, hecelerin o sözcük tarafından verilen anlamın hiçbir kısmını vermediğini ifade eden mantıksal bir terim.

Muhakkem ne demek?

1. Güçlendirilmiş, sağlamlaştırılmış, tutturulmuş.

Lahdin ne demek?

Bir tür mezar olan lahit, genellikle lahit ve kapağı üzerinde çeşitli siyasi ve dini anlatılar içeren sanatsal motiflerle süslenir. Lahitin yapım malzemesi, dönemin koşullarına ve ait olduğu kişinin statüsüne göre değişir.

Münebbi ne demek?

Ebu Tayyip’in lakabı olan El-Mütenebbi, “peygamberlik eden, geleceği haber veren” anlamına gelmektedir.

Ya muhlis ne demek?

Muhlis, Arapça kökenli bir erkek ismidir ve “samimi, içten”, “dindar”, “Allah’a ibadet eden” ve “samimi, dürüst” anlamına gelir. İhlas Suresi’nde de geçen bu kavram, Müslümanlar için büyük bir manevi değere sahiptir. Muhlis isminin diğer anlamları: gelenek, ahlak, hakiki, saf.

Mükerem ne demek?

Mükerrem, Arapça kökenli bir erkek ismi olup “şerefli”, “saygın”, “değerli” anlamına gelir.

Müşgil ne demek?

Arapça kökeni “form” (شَكْل) kelimesinden gelir. Anlamı: “Zor”, bir görevin veya durumun zor veya sorunlu olduğunu belirten bir terimdir. Bir şeyin çözülmesi veya üstesinden gelinmesi gereken bir engeli veya sorunu olduğunu belirtir. Bu terim genellikle karşılaşılan zorlukları veya engelleri tanımlamak için kullanılır.

Mümzii ne demek?

(ﻣﻤﻀﻰ) sıf. (Ar. mumżі imżā’dan) İmzalayan, imzalayan kimse.

Muârız ne demek Osmanlıca?

muariz – İngilizce sözlük. Arapça muˁāriḍ معارض kelimesinden türemiş bir kelimedir. Muˁrḍ kökü “zıt, çelişkili” anlamına gelir.

Mümza ne demek?

Kesin olarak kabul edilir ve kabul edilir: Hüsnü dünyanın damgasıdır / Revnak u zîbe fass-ı hatem (Sâlim Tezkire).

Mümzi ne demek?

(ﻣﻤﻀﻰ) sıf. (Ar. mumżі imżā’dan) İmzalayan, imzalayan kimse.

Muzar ne demek?

Mozari Fiili: Şimdiki, aorist ve gelecek zamanda bir eylemi, olayı veya eylemi ifade eden fiiller. Yani geçmiş zaman fiili geçmişi anlatırken; fiil fiili şimdiki zamanı, aorist zamanı ve gelecek zamanı anlatır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gaziantep Uzun Boylu Escort