İçeriğe geç

Canı Sıkılmak Kelimesinin Anlamı Nedir

Sıkılmak kelimesinin eş anlamlısı nedir?

Sesli Sözlük – üzülmek, sıkılmak.

Sıkılmak yakın anlamı nedir?

Bu bağlamda wish/want, be offended/be offended, turn/turn gibi bilindik kelimeleri yakın anlamlara sahip eş anlamlı kelimeler olarak görmektedir.

Sıkılmak ingilizcesi ne?

“bored” kelimesinin İngilizce-Türkçe Sözlükteki anlamları: 12 sonuçKategoriİngilizceGenel1Genel sıkılmak f. Sizce Tom sıkılmış olabilir mi? Sizce Tom sıkılmış olabilir mi? Daha fazla ifade2Genel utanmak f.

Sıkıntı kelimesinin eş anlamı nedir?

Türkçe Dil Kurumu sözlüğüne göre Arapça kökenli olan kelimenin eş anlamlıları kelime, sözcük ve sözlüktür. Bazı durumlarda “kelime” bir çağrışım olarak kullanılabilir. Genellikle günlük hayatta konuşmalarda ve yazılarda kelime için eş anlamlı olarak “kelime” kullanılır.

Kıskançlığın eş anlamlısı nedir?

Popüler kültürde kıskançlık kelimesi, haset kelimesinin eşanlamlısı olarak kullanılır. Popüler kültürde kıskançlık kelimesi, haset kelimesinin eşanlamlısı olarak kullanılır.

Canı sıkılmak ne anlama gelir?

Can sıkıntısı, üzüntü ve öfke anlamında kullanılır. Can sıkıntısı olarak da ifade edilen ifadenin bir diğer anlamı da eğlenecek bir şey bulamamak ve kötü vakit geçirmektir. Kötü haber ve sözler de “sinir bozucu” olarak değerlendirilir.

Her şeyden sıkılmak ne anlama gelir?

Yaşamın tadını çıkaramama, monotonluk ve günlük sorunlar yüzünden sıkılma ve hasta olma hissine mutsuzluk denir. Mutsuzluk, huzursuzluk, umutsuzluk ve karamsarlık halidir. Kişinin yaşamın tadını çıkaramaması ve monotonluk ve günlük sorunlar yüzünden sıkılması durumunda ortaya çıkar.

Küsmek yakın anlamı nedir?

Bir tavır, davranış veya sözden alınmak, hakarete uğramak, gücenmek, ilgisini kaybetmek: Topu kaleye atmadıkları bahanesiyle hakarete uğramamış mıydı? -O. Sen izliyordun. 2. Gücenmek, hakarete uğramak, gücenmek, incinmek: Öfkelenmenin, hakarete uğramanın, kin tutmanın ne demek olduğunu bilmiyordu.

Canı sıkılmak bir deyim mi?

Deyimler hem cümlelerde hem de günlük hayatta kullanılır. “Bored” deyimi Türkçedeki en yaygın deyimlerden biridir.

Kızgın ingilizcede ne?

“angry” kelimesinin İngilizce-Türkçe Sözlükteki anlamları: 131 sonuçKategoriİngilizceGenel kullanım1Genel kullanımMakale s.Lütfen bana kızma! Lütfen bana kızma! Daha fazla ifade2Genel kullanımsıcak sayfa

Üzgün ingilizcede ne?

sad kelimesinin İngilizce-Türkçe Sözlükteki anlamları: 126 sonuçKategoriİngilizce1Genel KullanımÜzgünüm2Genel Kullanımİma ettiğiniz sebeplerden dolayı üzgünüm, Sayın Başkan. Bahsettiğiniz sebeplerden dolayı üzgünüm, Sayın Başkan. Daha fazla ifade3Genel Kullanımsad p.

Sıkıntı Türkçe mi?

Not – Nişanyan Sözlük. Türkçe-Türkçe sik- fiilinden, Türkçe-Türkçe +(In)tI ekiyle türemiştir.

5.sınıf eş anlam nedir?

Yazılışı ve telaffuzu farklı olan ancak anlamı aynı olan kelimelere eş anlamlı denir. Bu tür kelimeler birbirlerinin yerine geçebilir. Bir cümlede eş anlamlı kelimeler değiştirildiğinde cümlenin anlamında bir değişiklik veya bozulma olmaz.

3.sınıf kelimesinin eş anlamlısı nedir?

Yazılışı ve telaffuzu farklı olan ancak aynı anlama gelen kelimelere eşanlamlı denir. Bu kelimeler aynı şeyi ifade ettikleri için birbirinin yerine kullanılabilir. Başka bir deyişle, aynı varlığı, nesneyi veya kavramı belirten kelimelere eşanlamlı denir.

Rahatlama kelimesinin eş anlamlısı nedir?

Sessi Sözlük – Gevşeme, rahatlama.

Küsmek kelimesinin eş anlamlısı nedir?

Kızgınlık kelimesinin eş anlamlısı Bu durumda, kızgınlık kelimesinin eş anlamlısı “kırgın” kelimesidir. “Hakaret edilmiş” kelimesi yerine “öfkeli” kelimesini kullanabilirsiniz.

Bunalımın eş anlamlısı nedir?

Depresyon kelimesinin eş anlamlısı depresyondur. Aynı zamanda kriz kelimesi depresyon kelimesinin eş anlamlısıdır. Depresyon kelimesi yerine kriz kelimesi de kullanılabilir. Depresyon kelimesi de sık kullanılmayan bir eş anlamlıdır.

Huysuzun eş anlamı nedir?

inatçı, asabi, huysuz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir